Ethische Commissie

voor de telecommunicatie

  • Start

Welkomstpagina

Welkom op de website van de Ethische Commissie voor de telecommunicatie.

De Ethische Commissie voor de telecommunicatie houdt toezicht op het correct gebruik van betaalnummers (bv. 0900-nummers, 070-nummers en bepaalde 4-cijferige SMS codes bv. 2345 of 9876). Zij voert op eigen initiatief onderzoeken uit, maar kan ook een onderzoek starten naar aanleiding van klachten over inbreuken op de Ethische Code voor de telecommunicatie.

Op deze site vindt u basisinformatie over de werking en samenstelling van de Ethische Commissie en de principes van toepassing op betaalnummers.

De Ethische Commissie heeft de bevoegdheid om de inbreuken op de Ethische Code voor de telecommunicatie te bestraffen met een administratieve geldboete en/of een schorsing of stopzetting van de betrokken dienst. Deze beslissingen worden eveneens gepubliceerd op de website.

Wij hopen u met deze website reeds een antwoord te bieden op uw eerste vragen in verband met het gebruik van betaalnummers en betaalsms’en. Neemt u daarom zeker ook een kijkje in onze rubriek “ Veelgestelde vragen ”.

Blijft u echter met vragen zitten, neem dan gerust contact met het secretariaat van de Ethische Commissie

  • per brief:

Ethische Commissie voor de telecommunicatie,
Ellipse Building - Gebouw C
Koning Albert II laan 35
1030 Brussel

  • per fax: 02 226 88 41

  • per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blijft u graag op de hoogte van nieuwe beslissingen of andere nieuwsberichten van de Ethische Commissie, dan kunnen wij u onze RSS Feed alvast warm aanbevelen.